Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov od 22. do 30. avgusta 2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira skupaj s kmetijami in nosilci projektov dneve odprtih vrat od 22. do 30. avgusta 2020. V okviru projekta se predstavljajo uspešne zgodbe slovenskega podeželja, ki so bile podprte z evropskimi sredstvi. Z organizacijo dnevov odprtih vrat želijo poudariti pomen lokalne pridelave hrane, ohranjanja podeželske krajine ter preživljanja aktivnega prostega časa in dopustov na podeželju.

Na spletni strani Programa razvoja podeželja so zbrane kmetije in projekti, kjer si lahko izberete tiste, ki bi jih želeli obiskati.

V letošnje dneve odprtih vrat se je vključilo 22 kmetij in podeželskih projektov iz vse Slovenije, največ pa iz Podravja. Prevladujejo ekološke kmetije. Dnevi odprtih vrat so lepa priložnost za vzpostavitev neposrednega stika s člani kmetije, si ogledati kmetijo in živali, tudi investicijo, če je bila sofinancirana iz evropskih sredstev.

Nekatere kmetije pripravljajo tudi animacijske aktivnosti za otroke. Vsekakor so dnevi odprtih vrat lepa priložnost za družinski izlet, za preverjanje možnosti preživljanja dopusta, saj je na spletni strani tudi označeno katere kmetije nudijo možnost koriščenja turističnih bonov, ali za navezovanje poslovnih kontaktov.

Na spletni strani je tudi možnost oddaje glas podpore tistemu kandidatu, ki vam je všeč!

Kmetije in nosilci projektov bodo poskrbeli za varnost obiskovalcev z vidika preprečevanja širjenja virusa COVID-19. Vse kmetije in projekti, ki sodijo v sklop turistično-gostinskih dejavnosti morajo slediti higienskim priporočilom pri izvajanju turistično-gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2, kot jih je podal Nacionalni inštitut za javno zdravje. Pomembno pa je tudi, da tako organizatorji kot obiskovalci upoštevajo vsa priporočila NIJZ.

Vljudno vabljeni na kmetije in podeželske projekte, kjer lahko okusite pristnost slovenskega podeželja.

Več o dnevih odprtih vrat na spletni strani ministrstva:

https://www.program-podezelja.si/sl/136-infoteka/nove-novice/1237-18-8-2020-vabljeni-na-dneve-odprtih-vrat-slovenskih-kmetij-in-podezelskih-projektov-od-22-do-30-avgusta-2020

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja