Evropska sredstva za »Spodbujanje zaposlovanja starejših – Aktivni do upokojitve«

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Spodbujanje zaposlovanja starejših – Aktivni do upokojitve«. Skupna višina sredstev, namenjenih za program je 14 milijonov evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 11,2 milijona evrov.

Namen programa je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju starejših brezposelnih oseb iz ciljne skupine za nedoločen čas oziroma najmanj za čas do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Program bo tako prispeval k izboljšanju dostopa do trga dela za starejše, s tem pa zmanjševal njihovo brezposelnost ter spodbujal delovno in socialno aktivacijo, kar je pomemben prispevek k reševanju obstoječega stanja na trgu dela.

Zavod RS za zaposlovanje bo objavil javno povabilo in na podlagi pogojev in meril izbral delodajalce, ki bodo dobili subvencijo za zaposlitev starejših brezposelnih oseb za nedoločen čas oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Subvencija bo znašala 11.000 evrov za zaposlitev za polni delovni čas in bo v celoti upravičena, če bo oseba pri delodajalcu zaposlena vsaj 24 mesecev.

Več informacij dobite na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti oziroma Zavoda RS za zaposlovanje.

En odziv na “Evropska sredstva za »Spodbujanje zaposlovanja starejših – Aktivni do upokojitve«”

  1. Konkurencija je odlicna stvar. Subvencija u IT sektoru je najbolji pokazatelj koliko drzava ne razume IT biznis.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja