Iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 2,8 milijona evrov za učinkovitejši nastop podjetij na tujih trgih

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija sta objavila javni razpis Spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih 2020 – 2022. Z razpisom želita spodbuditi mala in srednje velika podjetja k oblikovanju partnerstev za kratkoročna ali dolgoročna sodelovanja na področju izvoza.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje vzpostavitve partnerstev v okviru katerih bodo le-ta pripravila poslovne načrte in načrte trženja na tujih trgih, vstopala na nove tuje trge, pridobila tuje zastopnike, predstavljala proizvode ali storitve na mednarodnih sejmih v tujini, z namenom krepitve mednarodne konkurenčnosti, uvajanja izdelkov na tujih trgih ter povečanja možnosti poslovnega sodelovanja malih in srednje velikih podjetij s tujimi partnerji. Podjetja, ki širijo svojo dejavnost na tujih trgih ali vstopajo na nove trge bodo z vključevanjem v partnerstva izboljšala možnosti pri vstopu oziroma širitvi svojega poslovanja.

Rok za prijavo na javni razpis je 5. oktober 2019.

Več o razpisu pa najdete na spletnih straneh SPIRIT Slovenija:

https://www.spiritslovenia.si/razpisi/2019-07-05-Javni-razpis-Spodbujanje-partnerstev-za-ucinkovitejsi-nastop-na-tujih-trgih-2020—2022

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja