Javna povabila za aktivno politiko zaposlovanja

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je do porabe sredstev oziroma najdlje do konca marca 2021 podaljšal tri javna povabila za subvencije za zaposlovanje brezposelnih oseb. To so javna povabila Zaposli.me, Spodbude za trajno zaposlovanje mladih iz zahodne Slovenije in Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa učnih delavnic.

V okviru javnega povabila Zaposli.me lahko delodajalci pridobijo subvencijo za zaposlitev starejših od 50 let, prav tako pa tudi subvencijo za starejše od 30 let, ki so v evidenci brezposelnih prijavljeni vsaj leto dni in tiste, ki imajo končano največ osnovnošolsko izobrazbo, so prejemniki denarne socialne pomoči in tiste, ki so delo izgubili zaradi epidemije. Delovno razmerje mora trajati vsaj leto dni brez prekinitve.

Subvencija za zaposlovanje v zahodni kohezijski regiji je namenjeno brezposelnim, mlajšim od 30 let, prednost pa imajo iskalci prve zaposlitve in dolgotrajno brezposelni Mesečna subvencija je za zaposlitev za nedoločen čas in lahko jo delodajalci dobijo za največ dve leti.

Delodajalcem je v okviru aktivne politike zaposlovanja na voljo javno povabilo Usposabljam.se, ki je namenjeno usposabljanju na delovnem mestu za polni delovni čas in traja tri mesece. Program Usposabljanje na delovnem mestu-mladi je namenjen mlajšim osebam od 30 let.

Javna povabila sofinancira Evropski socialni sklad in Republika Slovenija.

Več o javnih povabilih na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje in na spletni strani www.eu-skladi.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja