Javni poziv za Vavčer za prototipiranje

Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo je konec januarja objavil nov Javni poziv za Vavčer za prototipiranje.

Namen in cilj javnega poziva je ciljnim skupinam zagotoviti možnost izdelave prototipa (v fizični ali digitalni obliki) novega izdelka ali storitve z namenom validacije poslovne ideje. Na poziv se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge.

Višina sredstev, ki je na razpolago za izvedbo predmeta tega javnega poziva za obdobje 2020-2023 znaša 1.000.000,00 evrov, od tega poleg sredstev Republike Slovenije, so sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Koriščenje sredstev bo možno v letih 2020-2023. Obdobje upravičenosti stroškov in izdatkov se prične od 1. januarja 2020 in bo trajalo do 30.septembra 2023. Minimalna višina subvencije je 500,00 evrov, maksimalna višina subvencije pa 5.000,00 evrov .Davek na dodano vrednost ni upravičen strošek.

Za brezplačne informacije in pomoč pri pripravi vloge so prijaviteljem na voljo svetovalci mreže Slovenskih poslovnih točk (SPOT) Svetovanje. Lokacije in kontakti vseh 12 lokacij SPOT Svetovanje so na voljo na spletni strani:

http://evem.gov.si/info/spot-tocke-in-notarji/seznam-tock-spot-svetovanje-spirit-slovenija/

Več o javnem pozivu pa lahko najdete na spletni strani:

https://podjetniskisklad.si/images/VAVCERJI/PROTOTIPIRANJE/JP-Prototipiranje–cistopis-24-1-2020.pdf

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja