Javni razpis Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2020

Predmet javnega razpisa Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je podpora, namenjena pokritju stalnih stroškov, ki jih ima kmetijsko gospodarstvo oziroma pravna oseba zaradi vključitve v upravičeno shemo kakovosti oziroma zaradi vključitve proizvoda v upravičeno shemo kakovosti, ki je namenjena prehrani ljudi.

Cilji podukrepa so označevanje proizvodov z zaščitnim znakom, trženje proizvodov iz upravičenih shem kakovosti in s tem boljše poznavanje proizvodov s posebnimi označbami s strani potrošnikov, ter bolj organizirana in aktivna promocija s strani proizvajalcev, kar posledično vpliva na rast dodane vrednosti v kmetijstvu in s tem konkurenčnosti agroživilskega sektorja.

Višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša 500.000 evrov. Sredstva se zagotovijo iz proračuna Republike Slovenije in iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Vložitev vloge na javni razpis bo potekala od 27. novembra 2020 do vključno 30. decembra 2020.

Informacije o razpisu nudijo INFO točka Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja Dunajska 160, 1000 Ljubljana  in INFO točke KGZS.

Več o razpisu najdete na spletni strani:

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/5-javni-razpis-za-podukrep-3-1-podpora-za-novo-sodelovanje-v-shemah-kakovosti-v-letu-2020/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja