Javni razpis “Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2022”

Predmet razpisa Ministrstva za kulturo so nepovratne spodbude za razvoj inovativnih projektov in podjetij s področja kreativnega in kulturnega sektorja, razvoj novih izdelkov, storitev in procesov pri prijaviteljih, podjetjih in drugih organizacijah, ter vzpodbujanje močnejšega sodelovanja med kreativnih kulturnih industrij in gospodarstvom. V okviru razpisa bodo podprti projekti, ki nastajajo na presečišču umetnosti, kulture, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev in proizvajajo ter razširjajo dobrine ali storitve, ki vsebujejo ali izražajo kulturne vsebine. Rezultati projektov so na koncu tudi poslovno uresničljivi oz. finančno merljivi in povečujejo dodano vrednost ali pa so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov in doprinašajo k družbenemu napredku in blaginji.

Operacije v okviru javnega razpisa bodo sofinancirane s strani Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije.

Temeljna področja kreativne kulturne industrije so arhitektura, oglaševanje, oblikovanje vizualne umetnosti, kulturna dediščina, arhivska dejavnost in knjižnična dejavnost, knjiga, kulturno-umetnostna vzgoja, glasbene umetnosti, uprizoritvene in intermedijske umetnosti, mediji, programska oprema  in igre, film in avdiovizualna dejavnost kulturni turizem in drugo umetniško ustvarjanje. Kreativne kulturne industrije so tiste industrije, ki uporabljajo kulturo kot vložek in imajo kulturno razsežnost, čeprav so njihovi rezultati po večini funkcionalni.

Rok za prijavo na javni razpis je 20. december 2021.

Več o javnem razpisu na spletni strani:

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-izbor-operacij-spodbujanje-kreativnih-kulturnih-industrij/

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja