Javni razpis za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA 2021

Javni razpis bo omogočal subvencije za raziskave in razvoj, to je razvoj novega ali izboljšanega izdelka, postopka ali storitve.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je za javni razpis namenilo štiri milijone evrov, podpreti želi vsaj 10 podjetij.

Namen je omogočiti podjetjem, ki svojo dejavnost izvajajo na območju Republike Slovenije, polnopravno vključevanje v projekte mednarodnega programa EUREKA in spodbujanje njihove udeležbe na vseh tehnoloških področjih programa EUREKA. Podpira se tudi sodelovanje z javnimi raziskovalnimi organizacijami v obliki svetovanja podjetjem. Več o oblikah projektov je objavljeno na spletnem naslovu http://www.eurekanetwork.org/.

Pot do denarja je dvostopenjska, najprej je prijava na nacionalni razpis, nato pa mora projekt prejeti še zeleno luč na ravni programa. Na slovenski razpis se lahko prijavi le slovenski partner v projektu in lahko, če je izbran, prejme največ sto tisoč evrov subvencije za 12 mesecev izvajanja projekta, skupno lahko projekt traja največ 36 mesecev. Na razpis se lahko prijavijo podjetja vseh velikosti, tudi espeji. Prijavljeni projekt mora izpolnjevati mednarodne in nacionalne pogoje za pridobitev subvencije. Projekt mora imeti najmanj dva neodvisna partnerja iz dveh različnih držav, ki sodelujeta v programu Eureka. Nov ali izboljšan izdelek, proces ali storitev mora biti na trgu dostopen najpozneje v dveh letih po končanju projekta.

Rok za oddajo vlog na javni razpis je 19. april 2021.

Več o javnem razpisu na spletni strani:

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-eureka-2021/

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja