Javni razpis za dvig kompetenc vodilnih turističnih destinacij in razvoj turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021

Le še do 18. 11. 2019 je možna prijava na javni razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo »Dvig kompetenc vodilnih turističnih destinacij in razvoj turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021«.

Namen razpisa je spodbujanje razvoja turistične ponudbe, spodbujanje digitalnega inoviranja slovenske kulturne dediščine in krepitev kompetenc zaposlenih na področju turizma v vodilnih destinacijah v Sloveniji. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti kot so vodenje oz. administriranje operacije, razvoj turističnih produktov, digitalno inoviranje kulturne dediščine in     usposabljanje zaposlenih na področju gostinstva in turizma.

Na razpis za ta namen se lahko prijavijo organizacije, ki na območju ene opredeljene vodilne destinacije. Vodilne destinacije so opredeljene v točki 2.4. razpisne dokumentacije ter izvajajo funkcije nosilca razvoja in promocije turizma.

Okvirna skupna višina sredstev, ki so na razpolago za izvedbo javnega razpisa je 5,5 milijona evrov, od tega za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija 1,6 milijona evrov in za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija 3,9 milijona evrov.

Javni razpis delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več o razpisu najdete na spletni strani:

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-dvig-kompetenc-vodilnih-turisticnih-destinacij-in-razvoj-turisticne-ponudbe-v-vodilnih-turisticnih-destinacijah-v-letih-2020-in-2021/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja