Javni razpis za e-oskrbo: Z evropskimi sredstvi do varne starosti v domačem okolju

Ministrstvo za zdravje je konec januarja objavilo javni razpis za E-oskrbo na domu.

Na javnem razpisu bodo lahko sodelovali ponudniki e-storitev v konzorciju s partnerji. Na te storitve se bodo lahko prijavile osebe, za katere bodo storitve brezplačne. Javni razpis je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada in virov React-EU. Vrednost projekta je 3 milijone evrov nepovratnih sredstev.

Storitve e-oskrbe predstavljajo storitve na daljavo za zagotavljanje samostojnosti in varnosti posameznika v domačem okolju ter pripomočki, ki omogočajo izvajanje storitev na daljavo. Storitve e-oskrbe lahko pomembno doprinesejo k višji kakovosti in varnosti življenja posameznika na njihovem domu. Omogočajo hitrejše interveniranje v primeru neželenih dogodkov, predstavljajo razbremenitev izvajalcev neformalne oskrbe in zaposlenih na področju zdravstva in socialnega varstva, v primerih, ko za izvedbo storitev ni potrebna neposredna fizična prisotnost in se storitve lahko opravijo na daljavo.

Namen javnega razpisa je krepitev samostojnosti, varnosti in višje kakovosti življenja polnoletnih oseb, pri katerih je zaradi posledic bolezni, starostne oslabelosti, poškodb, invalidnosti, pomanjkanja ali izgube intelektualnih sposobnosti sposobnost samooskrbe omejena, ne zmorejo v celoti samostojno poskrbeti zase oziroma bivajo pretežni del dneva sami in živijo na svojem domu oziroma ne koristijo celodnevnih oblik institucionalne oskrbe.

Rok za oddajo vlog je 28. februar 2022.

Več o javnem razpisu na spletni strani:

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-izbor-operacije-e-oskrba-na-domu/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja