Javni razpis za izpopolnjevanje strokovnih delavcev v višjem strokovnem izobraževanju in izobraževalcev v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle od 2020 do 2022

Še teden dni je časa za prijavo na javni razpis za izpopolnjevanje strokovnih delavcev v višjem strokovnem izobraževanju in izobraževalcev v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle od 2020 do 2022 Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Namen javnega razpisa je zaposlenim (kot zaposlen se šteje tudi samostojni podjetnik – s.p.), ki so prepoznani kot ustrezen kader za opravljanje  izobraževalnega  dela  v  programih  višjega strokovnega  izobraževanja  ali  v  neformalnih izobraževalnih programih za odrasle, omogočiti izboljšanje kompetenc zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti med področji dela, osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

Cilj javnega razpisa je usposobiti 2.400 zaposlenih, da bodo izboljšali kompetence, s pomočjo katerih  bodo  lahko  še  naprej  kakovostno  opravljali  izobraževalno delo v programih višjega strokovnega izobraževanja ali neformalnih izobraževalnih programih za odrasle. Pridobljene kompetence  bodo  odgovarjale  tudi  na  razvojne  potrebe  delodajalcev,  vodile  k zmanjšanju  neskladji  med  usposobljenostjo  in  potrebami  trga  dela  ter  prispevale  k  razvoju kariere zaposlenih, osebnemu razvoju in delovanju v sodobni družbi.

Vrednost javnega razpisa je nekaj več kot  1,2 milijona evrov. Javni razpis za izbor operacij delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega  sklada in Republika Slovenija.

Vlogo na razpis lahko posredujete še do 10. julija 2020.

Več o razpisu na spletni strani:

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-izpopolnjevanje-strokovnih-delavcev-v-visjem-strokovnem-izobrazevanju-in-izobrazevalcev-v-neformalnih-izobrazevalnih-programih-za-odrasle-od-2020-do-2022/

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja