Javni razpis za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2018

Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila odločitev o podpori za Javni razpis za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2018. Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo bo v kratkem objavil Javni razpis za katerega so predvidena skupna sredstva v višini 2.160.000 EUR in je obdobje javno upravičenih stroškov od 1.9.2017 do 28.2.2020. Javni razpis se bo financiral iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Namen razpisa je razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativnih naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev.

Cilja javnega razpisa dosežena po preteku treh let od odobritve sta:

-uspešno poslovanje večine podprtih podjetij, ki zaposlujejo, ustvarjajo čisti prihodek od prodaje in poslujejo z dobičkom,

-vstop strateškega investitorja oziroma vlagateljev tveganega kapitala v nekaj podprtih podjetij.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje zagona inovativnih podjetij, razvoja MVP (minimum viable product) in lansiranja tržnih produktov na trg.

Na razpis se bodo lahko prijavila mikro, mala in srednje velika podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se kot pravne ali fizične osebe ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge.

En odziv na “Javni razpis za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2018”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja