Javno povabilo »Aktivni do upokojitve«

Še nekaj več, kot mesec dni, je možno pridobiti subvencijo za zaposlitev brezposelnih, ki so dopolnili 58 let ali več in so jih iz Zavoda za zaposlitve napotili k delodajalcu. Subvencija znaša 11.000 EUR za zaposlitev s polnim delovnim časom za najmanj 24 mesecev. Delovno razmerje mora biti za nedoločen čas oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za upokojitev.

Pridobitev subvencije za zaposlitev brezposelnih iz ciljne skupine je do 11.000 evrov za zaposlitev s polnim delovnim časom oziroma sorazmerno manj za zaposlitev s krajšim delovnim časom, v skladu z odločbo o invalidnosti. Delovno razmerje se sklene za nedoločen čas oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev.

Ponudbo na javno povabilo lahko predložijo delodajalci, pravne ali fizične osebe, ki so vsaj 12 mesecev vpisane v poslovni register Slovenije, imate vsaj enega zaposlenega ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. V zaposlitev s pomočjo subvencije se lahko vključijo brezposelni, ki so dopolnili 58 let in več in so prijavljeni v evidenci zavoda.

Javno povabilo je odprto do porabe razpoložljivih sredstev, najdlje pa do 30. junija 2020.

Več o javnem povabilu najdete na spletni strani Zavoda za zaposlovanje:

https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/ugodnosti_pri_zaposlovanju/aktivni-do-upokojitve-2018-2020

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja