Javno povabilo Usposabljanje na delovnem mestu – mladi 2019, le še do konca leta

Javno povabilo Usposabljanje na delovnem mestu in povračilo upravičenih stroškov usposabljanja za brezposelne, mlajše od 30 let je odprto le še najdlje do 31. 12. 2019, oziroma do porabe sredstev.

Za javno povabilo je na voljo je okvirno 2,56 milijona EUR, od katerih 80 % sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, 20 % pa je zagotovljenih iz slovenskega proračuna.

60 % je namenjenih za udeležence s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija, 40 % pa za udeležence s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji zahodna Slovenija.

Predvidena je vključitev 980 brezposelnih mladih v usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije.

Javno povabilo omogoča delodajalcem, da spoznajo brezposelne v konkretni delovni situaciji in jih usposobijo za predvideno delovno mesto, v skladu s programom usposabljanja, ki ga predlagajo v ponudbi na javno povabilo.

Usposabljanje traja 3 mesece. Izjemoma lahko traja 2 meseca, kadar tako odloči Zavod, ko na podlagi ponudbe oceni, da je to smiselno glede na v ponudbi predlagani program posameznega usposabljanja ali kadar gre za usposabljanje na enostavnih, nezahtevnih ali manj zahtevnih delovnih mestih.

Udeleženec se v skladu s programom in ob zagotovljenem mentorstvu usposablja praviloma polni delovni čas, največ 5 dni v tednu. Če je razporeditev drugačna, kot je od ponedeljka do petka (npr. da je sobota delovna), mora biti oseba prosta drug dan v tednu. Usposabljanje se ne sme izvajati ob nedeljah in praznikih.

Ciljna skupina za usposabljanje so mladi brezposelni, ki so stari do 29 let oziroma so mlajši od 30 let in so prijavljeni v evidenci brezposelnih pri Zavodu.

Ponudbo za usposabljanje na delovnem mestu – mladi lahko predložijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo.

Javno povabilo je odprto do objave obvestila o razdelitvi razpoložljivih sredstev, najdlje do 31. 12. 2019.

Več o javnem povabilu na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje:

https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/razpisi/usposabljanje-na-delovnem-mestu-mladi-2019

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja