Mikrokrediti za mikro in mala podjetja

Pri Javnem skladu Republike Slovenije je odprt javni razpis Mikrokrediti za mikro in mala podjetja. Namen je neposredno zagotavljanje ugodnih virov financiranja mikro in malim podjetjem v obeh kohezijskih regijah z namenom kritja stroškov poslovnih procesov ali/ in projekta, predstavljenih v vlogi za financiranje.

Cilji javnega razpisa so med drugim ohranitev delovnih mest, spodbujanja nastanka novih delovnih mest, spodbujanja financiranja projektov in poslovnih procesov gospodarstva. Javni razpis omogoča mikro in malim podjetjem dostop do ugodnega financiranja, ki se kaže v ročnosti kredita, možnosti koriščenja moratorija pri vračilu kredita, brez stroškov odobravanja in vodenja ter nižjih zavarovalnih zahtevah.

Skupna višina sredstev, ki so na razpolago za izvedbo javnega razpisa, je 15 milijonov evrov. Mikrokredit je lahko odobren samostojnemu podjetniku ali pravni osebi, ki pa ima status mikro ali malega podjetja oziroma zadrugi, ki je ustanovljena in deluje po Zakonu o zadrugah. Najnižji znesek kredita znaša 5.000, najvišji pa 25.000 evrov.

Javni razpis je odprt do 1. marca 2022.

Več na spletni strani Podjetniškega sklada – TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja