Natečaj dobrih praks Rural Inspiration Awards 2021

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zbirajo prijave za natečaj dobrih praks, Rural Inspiration Awards 2021. Natečaj, že tretji po vrsti, organizira Evropska komisija v sodelovanju z Evropsko mrežo za razvoj podeželja (ENRD) in nacionalnimi mrežami za podeželje.

Tokratne teme natečaja Rural Inspiration Awards 2021 se obračajo v prihodnost, ko se načrtuje nova skupna kmetijska politika in Dolgoročna vizija podeželskih območij. Razpisane kategorije se osredotočajo na projekte, ki bodo izboljšali razvoj podeželja v času, ki prihaja.

Vabljeni so nosilci projektov, strokovna in splošna javnost, da Mreži za podeželje predlagajo nacionalne kandidate.

Rok za predloge je do 21. 12. 2020.

 Namen natečaja je izpostaviti uspešne projekte, ki so podprti s pomočjo sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pa tudi motivirati druge, ki želijo vlagati v razvoj podeželja, ter tako dvigniti prepoznavnost in pomen politike razvoja podeželja.

Razpisane kategorije natečaja so: Zelena prihodnost – projekti v okviru podnebnih sprememb (ublažitev ali prilagajanje), zaščite ali obnove biotske raznovrstnosti,  projekti predstavljajo trajnost in prispevajo k trajnostnemu okrevanju na ravni posameznih kmetijskih / gozdnih gospodarstev ali podeželskih skupnosti. Projekti imajo možnost prenosa v druga okolja; Digitalna prihodnost – projekti, ki pospešujejo digitalizacijo v kmetijskih in podeželskih skupnostih, na primer izboljšujejo digitalno in širokopasovno infrastrukturo, zagotavljajo digitalne storitve, uvajajo novo tehnologijo ali izboljšujejo digitalne veščine ali znanja; Odporna prihodnost – projekti, ki prispevajo h krepitvi odpornosti podeželske Evrope. Ta kategorija zajema široko paleto skupnostnih, vrednostnih verig in poslovnih pobud, vključno s pretežno gospodarskega vidika ali zajema širšo opredelitev trajnostnih projektov, ki imajo dolgoročno pot. In pa še kategorija Socialno vključujoča prihodnost – projekti, ki so namenjeni vključevanju podeželske družbe in ranljivih skupin. Sem lahko spadajo na primer projekti, usmerjeni v izboljševanje enakosti spolov, generacijsko prenovo, medgeneracijsko povezovanje, vključevanje invalidov in starejših. V to kategorijo sodijo tudi pobude socialne ekonomije.

Prijave sprejemajo na elektronski naslov [email protected].

Razglasitev najboljših projektov natečaja bo marca 2021. Natečaj je prvič potekal leta 2019.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja