Podjetja z obmejnih območij lahko pridobijo do 200.000 evrov subvencije

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je razpisalo pet milijonov evrov za vnovični zagon malih podjetij, ki jih je prizadela korona kriza. Posamezno podjetje lahko pridobi od 20.000 do največ 200.000 evrov subvencije. Namen javnega razpisa je podpreti vnovični zagon podjetij in jim omogočiti ohranitev delovnih mest kot v obdobju pred krizo COVID – 19 na obmejnih problemskih območjih. Subvencije so namenjene malim podjetjem, z od 10 do 49 zaposlenimi in so izpostavljena neugodnim razmeram poslovanja, ki izvira iz narave obmejnega področja. Ob epidemiji pa je takim podjetjem tudi zaradi obmejnega področja, zaprtih mej in omejevanjem prehodov, njihovo poslovanje dodatno oteženo.

Namen javnega razpisa je omogočiti polno delovanje teh podjetij in ohranitev delovnih mest ter vključevanje v tržne procese in ponovno komercializacijo izdelkov, storitev in procesov. Na razpis se lahko prijavijo podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe ali speji. Prijavitelji pa morajo biti registrirani na obmejnem problemskem območju pred 1. januarjem 2018. Prijava je možna najpozneje do 5. oktobra 2020. Pomembno vlogo pri ocenjevanju posamezne vloge ima koliko delovnih mest bi se z dodelitvijo subvencije ohranili ter kakšen je likvidnostni načrt podjetja. Potrebno je utemeljiti potrebo po subvenciji glede na notranje in zunanje vzroke za omejitev poslovanja zaradi epidemije COVID – 19.

Javni razpis sofinancira Republika Slovenija in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Več o javnem razpisu najdete na spletni strani:

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-financiranje-spodbud-za-ponovni-zagon-poslovanja-podjetij-v-obmejnih-problemskih-obmocjih-covid19/

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja