Še mesec in pol za prijave na tri pozive za zaposlovanje

Do 15. novembra je odprtih še nekaj pozivov za zaposlovanje. Podjetja se lahko prijavijo na poziv “Trajno zaposlovanje mladih 2020”. Ob zaposlitvi mlajše osebe od 30 let lahko podjetja pridobijo mesečno subvencijo 208 evrov za obdobje 24 mesecev, skupaj 4.992 evrov. Prednost bodo dali osebam, ki v zadnjih dveh letih še niso bile vključene v noben program aktivne politike zaposlovanja.

Nadalje je še program “Zaposli me 2020”, v okviru katerega za zaposlitev brezposelnega, starejšega od 50 let oziroma je dopolnil vsaj 30 let in izpolnjuje vsaj enega od kriterijev, ki so določeni v dokumentaciji v pozivu, dobijo delodajalci mesečno subvencijo 416 evrov, v kolikor pa ustreza dvema kriterijema, znaša subvencija 500 evrov. Pri treh izpolnjenih merilih je subvencija 583 evrov, za štiri izpolnjena merila pa 666 evrov.

Program “Učne delavnice 2020”, je spodbuda za zaposlovanje delodajalcem, ki jim omogoča, da prejmejo mesečno subvencijo po 740 evrov za zaposlitev brezposelnih udeležencev praktičnega usposabljanja. Tu je rok za prijavo nekoliko daljši in sicer do porabe sredstev oziroma do 30.12.2020. Za povabilo je na voljo okvirno 3,54 milijona EUR.

Javna povabila sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Več o javnih povabilih najdete na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje:

https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/ugodnosti_pri_zaposlovanju/trajno-zaposlovanje-mladih

https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/razpisi/zaposli-me-2020

https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/razpisi/ucne-delavnice-2020-prakticno-usposabljanje-1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja