Seminar »Vzpostavitev operativnih skupin Evropskega inovativnega partnerstva (EIP) na področju kmetijske produktivnosti in trajnosti v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020«

Seminar je namenjen neposrednim proizvajalcem v kmetijstvu, gozdarstvu in živilskopredelovalni panogi, akterjem s področja raziskav in razvoja v kmetijstvu, svetovalcem s področja kmetijskega svetovanja, okoljskim organizacijam in drugim institucijam, ki so ključni akterji pri vzpostavljanju operativnih skupin Evropskega partnerstva za inovacije.

Operativne skupine so osrednji element Evropskega partnerstva za inovacije na področju kmetijske produktivnosti in trajnosti in predstavljajo nov mehanizem evropske politike za razvoj podeželja za obdobje 2014-2020. Namen operativnih skupin je reševanje konkretnih, praktičnih problemov, ki jih zaznavajo kmetje in za katere skupaj z vsemi udeleženimi akterji iz različnih sfer, poiščejo praktične rešitve in jih tudi preizkusijo.. Tako se povezujeta teorija, raziskave in razvoj s prakso ter kmetu ponudi aktivno vlogo v vseh fazah iskanja rešitev. Projekti operativnih skupin se financirajo preko programa razvoja podeželja 2014-2020.

Na seminarju bodo predstavljene dejavnosti Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pri vzpostavitvi omenjenih operativnih skupin EIP, smernice ki jih priporoča Evropska komisija ter izkušnje dobre prakse iz Nemčije, Avstrije in Madžarske.

Prva delavnica bo namenjena iskanju odgovora na vprašanje, kako uspešno vzpostaviti operativne skupine EIP za izvedbo uspešnih projektov na področju tehnološkega razvoja v kmetijstvu, živilstvu in gozdarstvu ter kako spodbuditi interes kmetijstva in gospodarstva za sodelovanje v operativni skupini.

Druga delavnica bo namenjena iskanju odgovora na vprašanje kako ustvariti operativno skupino EIP, ki bo dejansko ustvarila rezultate za izboljšanje kmetijske produktivnosti in trajnosti.

Glavni cilji seminarja so:

– Izmenjava izkušenj med omenjenimi udeleženci (akterji) v trikotniku znanja, ki je osnova za vzpostavitev operativnih skupin EIP,

– iskanje primerov dobre prakse in jih predstaviti javnosti,

– izboljšanje razumevanja ukrepa sodelovanja in EIP ter s tem doseganje razumevanja za večjo uspešnost EIP v Sloveniji.

 

Seminar se bo odvijal v ponedeljek, 13. novembra 2017 s pričetkom ob 8:00, v prostorih Avstrija Trend Hotela v Ljubljani. Prijave na dogodek so možne do 30. oktobra 2017 oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest. Kotizacije za dogodek ni, udeležencem je zagotovljen brezplačen program in prehrana.

 

Povezava do prijavnice:  https://www.1ka.si/a/141372

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja