Slovenski podjetniški sklad je objavil javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme

Mikro, malim in srednje velikim podjetjem je na voljo skupno 10 milijonov evrov finančnih sredstev za nakup zaščitne opreme, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 7,2 milijona evrov.

Posamezno podjetje bo lahko prejelo do 9.999,00 evrov pomoči, sredstva pa bodo na osnovi Javnega poziva dostopna preko Slovenskega podjetniškega sklada.

Namen je zagotovitev ustrezne varnosti zaposlenih in varnega poslovanja mikro, malih in srednje velikih podjetij v času epidemije COVID19 oz. po njej, kot preventiva pred ponovnim širjenjem virusa.

V okviru projekta se bo podjetjem sofinanciral nakup zaščitne opreme (pralnih obraznih zaščitnih mask, obraznih zaščitnih mask za enkratno uporabo, zaščitnih rokavic, razkužil, brezstičnih termometrov za merjenje telesne temperature) za zagotovitev ustrezne zaščite pred okužbami in širjenjem virusa COVID19.

Prijavijo se lahko mikro, mala in srednje velika podjetja z najmanj 5 zaposlenimi, organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge.

Skrajni rok za oddajo vlog je 31. oktobra 2020 oziroma do porabe sredstev. Informacija o morebitni predčasni porabi sredstev bo objavljena na spletni strani Sklada.

 

Več o javnem pozivu lahko najdete ma spletni stani:

 

https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=107

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja