Slovenski podjetniški sklad je objavil štiri nove vavčerje za mala in srednje velika podjetja

Slovenski podjetniški sklad je objavil štiri nove vavčerske javne pozive, ki se nanašajo na pomoč pri internacionalizaciji. Podjetja bodo lahko pridobila vavčerje za tržne raziskave tujih trgov, udeležbe na mednarodnih forumih, udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino in za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini.

Slovenski podjetniški sklad je prva dva vavčerska poziva objavil konec januarja letos, in sicer vavčer za certifikate kakovosti in vavčer za zaščito intelektualne lastnine, k tem pa dodaja še vse štiri za internacionalizacijo. V pripravi pa so tudi že naslednji vavčerji z različnimi vsebinami.

Vavčerji so enostavne spodbude malih vrednosti, ki jih lahko koristijo mala in srednje velika podjetja. Slednja lahko z njimi hitro in enostavno pridobijo nepovratna sredstva v višini 60 odstotkov upravičenih stroškov za različne vsebine oziroma od najmanj 1000 do največ 9.999 evrov za posamezni vavčer. Skupna višina vavčerjev, ki jih lahko koristi podjetje, je 30.000 evrov na leto. Vavčerji so za podjetja na voljo skozi vso leto za upravičene stroške, nastale od 1. januarja letos naprej, rokov za prijave ni.

Več informacij o vavčerjih lahko preberete na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada:

https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja