Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2019

Javni razpis Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2019 je bil  objavljen v uradnem listu in na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada. Rok za oddajo vlog je 19. april letos, ko bodo že znani rezultati predselekcijskega postopka.

Namen  razpisa  je  razvoj  podprtih  podjetij  in  uspešen  prenos  razvojnih  idej  podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev.

Cilja javnega razpisa, doseženi po preteku treh let od odobritve, sta:

-uspešno poslovanje večine podprtih podjetij,  ki  zaposlujejo,  ustvarjajo čisti prihodek od prodaje in poslujejo z dobičkom,

-vstop  strateškega  investitorja  oziroma  vlagateljev  tveganega  kapitala  v nekaj  podprtih podjetij.

Na  razpis  se  lahko  prijavijo  mikro in mala podjetja s  sedežem  v Republiki Sloveniji, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana  kot gospodarske  družbe,  samostojni  podjetniki  posamezniki ali zadruge.

Sredstva za mlada inovativna podjetja prek Slovenskega podjetniškega sklada zagotavlja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, v višini 1,5 milijona evrov pa jih sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Več o razpisu najdete na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada:

https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=82

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja