Subvencije Eko sklada za energetsko obnovo stavb

Eko sklad je konec maja objavil nov razpis za subvencioniranje energetske prenove stavb, namenjen gospodinjstvom. V razpisu je devet različnih ukrepov, na razpolago pa je 26 milijonov evrov. Za subvencijo je z vlogo možno zaprositi za naložbe od 1. marca letos pa do šest mesecev po zaključku razpisa.

Subvencije so namenjene za vgradnjo solarnega ogrevalnega sistema, vgradnjo kurilne naprave na lesno biomaso za centralno ogrevanje, vgradnjo toplotne črpalke za centralno ogrevanje, zamenjavo ali vgradnjo toplotne postaje za daljinski priklop, toplotno izolacijo fasade za eno ali dvostanovanjske stavbe, vgradnjo energijsko učinkovitih lesenih oken v starejši stavbi, toplotno izolacijo ravne, poševne strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru oziroma kletjo ter vgradnjo prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka v stavbi. Po novem je možno vlogo oddati tudi po elektronski pošti brez varnega elektronskega podpisa.

Če ima vlagatelj stalno prebivališče in se nepremičnina, na kateri bo izvedena naložba, nahaja na območju Triglavskega narodnega parka, se višina spodbude po tem javnem pozivu poviša za 25 odstotkov.

Vlogo z vsemi prilogami naj bi prosilec oddal, ko je naložba v celoti izvedena.

Več o tem razpisu in še ostalih odprtih razpisih za prebivalstvo TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja