Usposabljanje mentorjev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v letih 2021-2023

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo javni razpis Usposabljanje mentorjev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v letih 2021-2023. Ministrstvo bo sofinanciralo izvajanja programov za izboljšanje kakovosti in učinkovitosti poklicnega izobraževanja in usposabljanja za mentorje, ki v podjetjih izvajajo praktično usposabljanje z delom in praktično izobraževanje po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe.

Cilj javnega razpisa je izboljšanje kompetenc izvajalcev poklicnega izobraževanja in usposabljanja v podjetjih (mentorji) za kvalitetno svetovanje, izobraževanje, uvajanje v delo in prenos znanj dijakom in študentom višjih strokovnih šol, ki se praktično usposabljajo z delom pri delodajalcih. Razpis ima dva sklopa in sicer sklop a sofinanciranje izvajanja programov za izboljšanje kakovosti in učinkovitosti poklicnega izobraževanja in usposabljanja – Osnovno usposabljanje mentorjev ter sklop b: sofinanciranje izvajanja programov za izboljšanje kakovosti in učinkovitosti poklicnega izobraževanja in usposabljanja – Nadaljnje usposabljanje mentorjev.

Vrednost javnega razpisa znaša največ do 350.000 evrov. Rok za prijavo na javni razpis je do 18. novembra 2021. Informativni dan bo potekal 11. novembra 2021 ob 10. uri preko platforme ZOOM.

Več o javnem razpisu na spletni strani:

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/dodaj-javna-objava-211029084024/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja