Vavčerja za Digitalizacija poslovanja in Kibernetsko varnost

 

Slovenski podjetniški sklad je za mikro, mala in srednje velika podjetja ter samostojne podjetnike razpisal dva nova javna poziva za vavčerja in sicer za Pripravo digitalne strategije in Kibernetsko varnost.

Skupno je za ta dva javna poziva predvidenih 3,45 milijona evrov.

Namen vavčerja za Pripravo digitalne strategije je spodbuditi ciljne skupine k pripravi digitalne strategije z namenom digitalne transformacije podjetij, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oziroma prihodki od prodaje. Sofinanciranje za pripravo digitalne strategije lahko znaša najmanj 1.000 do največ 9.999,99 evrov. Med aktivnosti, ki se sofinancirajo, se štejejo izdelava ocene stanja na področju digitalizacije v podjetju, priprava načrta digitalnih zmožnosti in priprava strategije podjetja za digitalno transformacijo. Podjetje mora ob prijavi na javni poziv, v času trajanja projekta in do oddaje zahtevka za izplačilo subvencije, imeti najmanj pet zaposlenih.

Več o javnem razpisu najdete na spletni strani:

https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=134

Namen vavčerja za Kibernetsko varnost je spodbuditi MSP k zagotavljanju povečanja kibernetske varnosti, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oz. prihodki od prodaje. Javni poziv omogoča sofinanciranje stroškov za sistemski varnostni pregled in ali vdorni test. Za prijavo na javni poziv in v času trajanje projekta mora imeti MSP najmanj enega zaposlenega.  Med upravičene stroške sodijo plačilo zunanjega izvajalca za izvedbo sistemskega varnostnega pregleda, z izdelavo varnostnega poročila in tehničnega poročila s priporočili za odpravljanje napak. Tu je subvencija od tisoč do pet tisoč evrov. Nadalje omogoča javni poziv izdelavo vdornega testa z izdelavo tehničnega poročila s primeri in tehničnega poročila o odpravljenih napakah. Subvencija je od 1.000 do 9.999,99 evrov.

Več o javnem razpisu najdete na spletni strani:

https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=135

Skrajni rok za oddajo vlog na oba javna poziva je 31. marec 2023.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja