Za delodajalce nova subvencija za zaposlovanje mladih

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je 12. februarja 2019 objavil nov razpis s katerim imajo delodajalci možnost pridobiti subvencijo 5.000 EUR za vsaj enoletno zaposlitev brezposelnih, ki so mlajši od 30 let in so zaključili usposabljanje v okviru inovativnih projektov za zaposlovanje.

Program »Zaposlimo mlade« omogoča ugodnosti tako za mlade iskalce zaposlitve kot delodajalce, ki želijo v delovni kolektiv vključiti novega, mladega člana.

Delodajalcem, ki ustrezajo pogojem v javnem povabilu, se ponuja priložnost za pridobitev finančne spodbude za zaposlitev mladega kandidata, ki je uspešno opravil usposabljanje v okviru inovativnih projektov za zaposlovanje. Ponudbo na javno povabilo lahko oddajo do porabe sredstev oziroma najkasneje do 29.12.2019.

Mladi, ki v mnogih podjetjih predstavljajo nepogrešljiv kader, se lahko po končanem usposabljanju zaposlijo pri delodajalcu, pri katerem bodo pridobili praktično znanje in izkušnje, zaradi katerih bodo konkurenčnejši na trgu dela. Cilj programa je vključiti 225 mladih iz ciljne skupine.

Program »Zaposlimo mlade« sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, na podlagi Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v Sloveniji 2014–2020.

Več o razpisu najdete na spletni strani:

https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/priloznost-za-zaposlovanje-mladih-s-pomocjo-subvencije

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja