Za podporne storitve subjektov inovativnega okolja na voljo evropska sredstva

Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije je  objavila razpis za podporne storitve subjektov inovativnega okolja. Za izvedbo razpisa je na voljo 10,1 milijona evrov, za regijo Zahodna Slovenija nekaj nad 6 milijonov evrov, za Vzhodno pa 4 milijone evrov.

Namen razpisa je financiranje izvajanja brezplačnih storitev za ciljne skupine kot so inovativni potencialni podjetniki, nova in obstoječa inovativna podjetja »start up« in hitro rastoča podjetja s potencialom globalne rasti. Prijavitelji je lahko pravna oseba javnega ali zasebnega prava, organizirana v obliki gospodarske družbe  ali v obliki zavoda.

Ti bodo v okviru subjektov inovativnega okolja za izvedbo aktivnosti oblikovali uravnoteženo programsko podporo za zagon, rast in razvoj podjetij. Podporo jim bodo zagotovili s promocijsko-motivacijskimi dogodki, informiranji, svetovanji, delavnicami in mentorstvom.

Sredstva bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Rok za oddajo vlog je 23. september 2019.

Več o razpisu na spletni strani Javne agencije:

https://www.spiritslovenia.si/razpisi/2019-08-02-Javni-razpis-za-izvedbo-podpornih-storitev-subjektov-inovativnega-okolja-v-Republiki-Sloveniji-2020-2022-SIO-2020-2022

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja